Normandy

La Manche

La Manche is een stukje frankrijk dat overloopt van de extremen. Het departement dat in kilometers de langste kustlijn heeft ten opzichte van zijn vier buurtddepartementen. Het hoogteverschil ( 15m) tussen eb en vloed is het grootste van de wereld. Vanaf de westelijke kustlijn heb je een prachtig uitzicht op de kanaaleilanden. Er vertrekken verschillende ferry's richting de eilanden.

Variatie genoeg in de landschappen, ruig en weerbarstig met hoge rotswanden in het noorden, uitgestrekt zandstranden in het westen, beschut en intiem in het oosten.

Aan havens geen gebrek, van het kleinste haventje Port Racine tot havens met ferry's en visserij. Deze vissersboten brengen de lekkerste zeeproducten mee, oa voor de mossel- en oestersliefhebbers een hemel op aarde.

De cultuurliefhebbers komen hier ook niets tekort, met op kop een bezoek aan Mont Saint- Michel. Maar ook de verschillende kastelen, kathedralen en abdijen zullen velen kunnen bekoren.

De sensatiezoekers vinden hier ook hun ding. Zeesporten zoals surfen, kitesurfen, zeilen zijn hier goed ingeburgerd.

Wandelroutes in overvloed, in de voetsporen van de douaniers langs de kustlijn of de pelgrimstochten naar de Mont Saint-Michel La Manche staat ook voor meer dan 1000km fiets-en mountainbikeroutes.

Hopelijk hebben we jullie zintuigen genoeg geprikkeld om dit prachtig normandisch schiereiland zelf te komen ontdekken.

Contact

La Ferme de Sebeville

Address: 50260 Négreville - France

bookings: info@sebeville.com
mobile Ruth: +33 642 647 830
facebook: sebeville
management: +33 977 197 996